2

– Lydia, nu este corect. Din toate punctele de vedere, tie ti se pare ca asa ar fi trebuit sa se intample?!

– Nu, normal ca nu, Les, dar totusi. Nu poti schimba asta, au avut mai mult succes ca tine.

-Bineinteles ca au avut. Oamenii nu mai citesc. Carti irosite, bestseller sau nu, muzica bate orice. Imi pare rau ca am fost binecuvantata doar cu o minte destul de agera cat sa gaseasca cuvintele potrivite pentru cine e dispus sa le citeasca, in loc sa am o voce destul de buna cat sa le cante.

-Nu ar trebui sa spui asta. Lydia incerca sa fie critica, dar nu avea succes.

-Poate, dar fara versuri nu ai melodie, nu-i asa? Nu e ca si cum ei si-ar scrie partiturile. Atunci nu as comenta. Dar asa? Ei stiu sa atinga o tonalitate, sunt mii de persoane care mai fac asta.

-Dar sunt si milioane care scriu carti sau povesti si nu au succesul tau.

-Doar spun, ce s-ar face ei fara cuvintele compozitorului? El ar trebui sa aiba mai multe merite, dar in schimb totul li se ofera lor.

-Recunoaste, daca ai fi o pustoaica de 16 ani si tu ai visa sa ii intalnesti.

-Exact, ei vand pentru ca sunt o adunatura de fete dragute si corpuri atragatoare, nu neaparat pentru vocea nemaipomenita.

-Dar totusi, sunt 6, tu una singura si cu siguranta tu nu esti un baiat dragut care canta exact despre ce le place fetelor sa auda. Adolescentele nu tin la fel de mult cont de autor unei carti cum tin de personaje. La fel e si in muzica, ele nu tin cont de compozitor ci de cei ce le canta.

– Te rog sa ma scuzi, la 16 ani citeam de rupeam si stiam mai mult autori decat stiu majoritatea celor trecuti de 30-40 de ani. Ii apreciam la fel de mult cum le apreciam personajele.

Lydia plescai nervoasa din buze. Alessia avea o fixatie, iar daca nu ii dadea dreptate, ori aveai genul asta de discutie lunga si greu de suportat in care oricum nu rezolvai nimic, ori o lasai in pace sa zica ce doreste.

– In plus, eu am castigat toate acele voturi in 2 luni, melodia lor era doar refacuta dupa una veche.

-Dar, a lor a adunat mai multe voturi decat cea veche in 6 zile.

-Asta nu schimba faptul ca a fost o lovitura sub centura. Daca voiau cu adevarat sa fie corecti, ar fi inscris-o de inainte, nu ar fi mizat pe fani s-o nominalizeze. Publicul e influentat usor.

Alessia se intoarse si parcurse distanta de la un picior la celalalt al turnului Eiffel.

-Hai sa facem niste poze din alea artistice si sa-i facem gelosi pe altii. Stii ca asta ma face sa ma simt mai bine. Poate ei o sa o vada si vor zice ceva gen „wow, chiar si dupa asta isi permite sa-si ia o vacanta costisitoare in Paris…ce pacat ca n-a afectat-o intr-adevar. Planul nostru a dat gres…”

-Exagerezi. E doar noroc, fanii i-au adus unde sunt, iar tu nu trebuie sa ii faci gelosi cu o poza in la turnul Eiffel. Stii ca oricum n-o sa-i intereseze.

-Cum zici tu. Tot nu e corect, dar lasa-l dracu de premiu si scoate aparatul ala. Daca nu facem poze din ce o sa aleg coperta pentru urmatoarea carte?

Alessia zambi urcand scarile in timp ce Lydia incerca sa se abtina din a-i atrage atentia ca exista lift. Ea n-ar fi recunoscut ca nu si-a dat seama si Lydia nu mai avea rabdare cu inca o criza de „Les are intotdeauna dreptate indiferent de ce ai zice tu!”

– Si inca ceva, Lydia. Suntem in Franta, numele meu suna bine in franceza, macar aici, te rog, nu-l mai prescurta. Stii ca nu-mi place!

– Ce ai tu nevoie e un francez dragut preferabil cu vreo 4 ani mai in varsta care sa iti pronunte numele cum vrei sa nu inteleaga o iota din ce spui.

– Foarte amuzant.

Anunțuri

17 gânduri despre “2

  1. Ok, oficial povestea asta are potential de a deveni preferata mea din cele scrise de tine. Ai evoluat foarte mult de prima oara de cand ne-am cunoscut! Si o spun din toata inima, scrii grozav! Nu stiu daca e de vina faptul ca scrii capitole mai scurte, dar e putin si foarte bun! Imi place la nebunie 🙂

Deci...ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s