Prolog

Multimea adunata te impiedica sa treci, foarte putin reuseau sa-si faca loc printre oamenii entuziasmati. Printre ei se misca cu greutate o silueta mica, impingandu-i pe cei din jur, atragandu-le privirile sau chiar vorbele pline de ura, toata lumea dorea sa ajunga mai in fata. Pasea cu greu printre oamenii inghesuiti, fortandu-se sa nu raspunda jignirilor sau altor avansuri si ignorand vocea enervanta ce se auzea in difuzoare anuntand moartea unor oameni pe care incerca sa-i salveze.

Pe peretii din jur, pe stalpi, chiar in mainile unor oameni lacomi si prea increzatori, urmareau invalmaseala ochii verzi-smarald  ai unei brunete cu trasaturi usor copilaresti sub a carei fotografii aparea un numar insotit de sase zerouri, o recompensa. Mototolite si aruncate in cosuri erau afise cu alti oameni care acum asteptau sa moara in arena.

„5 minute pana la executie” anunta aceeasi voce si silueta subtire imbracata in pelerina neagra trecu repede pana la intrarea in arena, insa nu astepta ca toti ceilalti sa fie lasata inauntru, disparu dupa o usa mica, nebagata in seama si usor ascunsa vederii. Se misca repede de-a lungul unui coridor lung, lipsit de orice usa, orice lumina si orice indicatie respirand cu greutate.

In arena, 5 oameni erau inlantuiti, legati de un perete inalt de ciment, in diferite locuri  manjit de sange. Ochii negrii scrutatori ai celui mai tanar dintre cei cinci priveau maniosi multimea entuziasmata, precum si omul ce ranjea spre ei fluturand un cec cu suma de 30 000 de lationi, o suma imensa pentru un locuitor oarecare, iar langa el Procurorul Meosin zambea superior invartind o arma mica, de viteza in mana si asteptand ca limbile ceasului imens de pe tavan sa se uneasca in dreptul orei 12, dupa traditia executiilor.

In acel moment se auzi gongul ce le anunta moartea, ceilalti patru asteptara, dar baiatul cu ochi negrii zambi, spre surprinderea Procurorului. Imediat ce ecoul gongului inceta se auzi sunetul unei impuscaturi. Oamenii din sala privira confuzi, apoi teama se intipari pe chipurile lor, iar omul cu cecul fugii spre iesire, pentru ca cel ce cazuse intr-o balta de sange fusese Procurorul.

26. 04.2048

Anunțuri

Un gând despre “Prolog

Deci...ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s