Legaminte – Ally Condie

In lumea in care traieste Cassia, nimic nu este lasat la voia intamplarii. Cineva – Societatea – hotaraste pentru toti: ce sa manance, cu ce sa se imbrace, cu cine sa se casatoreasca sau unde sa lucreze. Cand Cassia afla ca cel mai bun prieten al ei ii va fi Pereche, considera aceasta alegere perfecta. Nu pentru mult timp insa, caci imaginea care-i apare pentru o fractiune de secunda pe microcardul ce contine date despre Perechea ei apartine unui alt baiat… Viata ei de pana acum, atat de atent randuita, este complet data peste cap, iar consecintele actiunilor ei nu se lasa mult asteptate.

Legaminte este prima carte dintr-o trilogie despre riscurile asumate in numele iubirii, despre prietenie, speranta si curaj.

 „O poveste de dragoste distopica, scrisa de un suflet de poet… In sfarsit, o minunata lume noua de care fanii seriilor Amurg sau Jocurile foamei o vor adopta ca fiind a lor.”  Kami Garcia si Margaret Stohl, autoarele romanului Cronicile Casterilor

Ca sa incepem cu aparentele, toata lumea s-a plans de coperta – cum ca ar fi nepotrivita, n-ar fi destul de frumoasa sau nu s-ar compara cu cea din strainatate. Da e foarte frumoasa aceea, dar mie mi-a placut de la inceput coperta romaneasca, nu stiu ce are toata lumea impotriva ei.  Totusi, e putin in neconcordanta cu povestea, pare desprinsa dintr-un basm desi totul e mult mai calculat si stiintific. In fine, trecem la continut.

Mie, sincer, nu mi s-a parut nimic nemaipomenit la cartea asta. Actiunea (destul de lenta in opinia mea) mi s-a parut oarecum comuna. Sunt atatea distopii, toate axandu-se pe acel conflict interior si pe dramarea unor credinte solide si nu mi s-a parut nimic deosebit in cazul de fata.

Stilul scrierii era placut, linistitor intr-un fel insa la un moment dat devenea plictisitor. Parca imi lua ore sa termin o pagina din cartea asta. Este totusi o lectura care te calmeaza, te linisteste si te face sa intelegi ca limitele sunt importante dar nu trebuie sa impuna control deplin asupra vietii noastre..

Cu toate ca mie mi s-a parut destul de dificil de parcurs din cauza actiunii incete, cartea are momentele ei de tensiune care sa te tina in suspans.

Per total, e o carte care merita sa fie citita. Nu e neaparat inovativa dar are destule puncte forte ca sa nu o lasi din mana.

nice

Anunțuri

2 gânduri despre “Legaminte – Ally Condie

Deci...ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s