Ce inseamna 50shades

Observ de ceva vreme ca recenzia la 50shades e cea mai comentata. O sa fac una noua, mai serioasa, mai putin… agresiva, dar o sa imi mentin parerea. Poate ca ce ma alimenteaza atat de mult este faptul ca vad ca toate comentariile dau dovada de frustrare.

Tot vad doamne „avocat” la acea postare, toate dorind sa ii dovedeasca nevinovatia Anei, motivandu-i reactiile nerealiste si sustinand ca aceasta carte nu exagereaza. Un scurt mesaj pentru dumneavoastra – presupunand ca mi-ati depasit toate varsta – recenzia aceea e parerea mea, personala, parere pe care nu mi-o voi schimba si faptul ca ma atacati pe mine pentru o carte care, sa fim seriosi, a primit sute de recenzii negative nu da dovada de maturitatea pe care doriti sa o afisati.

Pe mine ma frapeaza felul cum aceste subiecte infantile pornesc asemenea discutii. Apreciez pe cele care, desi nu au fost de acord, nu au adus in discutie varsta mea (care nu cred ca este relevanta, o parere este o parere) sau felul cum am tratat recenzia. Recunosc, nu era cea mai serioasa si potrivita recenzie – motiv pentru care voi face o a doua. Dar au trecut 2 ani iar parerea mea e aceeasi, eu o s-o critic in continuare pe Ana, o sa spun in continuare ca e un personaj nefinisat si care se contrazice prin fapte, un personaj care nu stiu de ce este asa idolatrizat.

Sexul in sine e un subiect foarte discutat, un subiect pe care fiecare il vede in felul sau, dar niciodata o minte pura, neatinsa de atractie si pasiune nu va reactiona ca Ana, nu va fi atat de deschisa la camera rosie si nu va accepta sa fie tratata in acel fel. Nu atat de brusc.

Sunt uimita de faptul ca aceasta contradictie scapa multora din vedere. Mintea umana e in esenta foarte usor de inteles, nu stiu de ce alegeti sa ignorati faptul ca Ana nu e un personaj cu care te poti identifica, mai de graba e genul de printesa de poveste ce isi cunoaste dragostea vietii si se marita cu el in urmatorea zi (ori accepta sa ii fie sclava sexuala desi roseste cand aude de sex).

Articolul despre 50shades este unul din cele mai vizitate si inteleg ca tema asta produce discutii, dar mi se pare exagerat faptul ca unii oameni sustin cu agresivitate faptul ca eu – prin parerea mea – gresesc si recurg la insulte sau critici deplasate si fara legatura cu subiectul.

Anunțuri

4 gânduri despre “Ce inseamna 50shades

  1. Ce inseamna 50 Shades? Dupa parerea mea inseamna o carte ce a reusit sa atraga milioane de oameni din nu stiu ce motiv. Am citit-o, mi-a placut povestea lor de dragoste, dar nu stiu sincer ce m-a atras. Partea buna e ca, in comparatie cu alte persoane, stiu sa fac diferenta intre fictiune si realitate, pentru ca asta este 50 Shades, o fictiune!

Deci...ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s