Mincinosii – E. Lockhart

2669_1564a0baDescriere:

A beautiful and distinguished family.
A private island.
A brilliant, damaged girl; a passionate, political boy.
A group of four friends—the Liars—whose friendship turns destructive.
A revolution. An accident. A secret.
Lies upon lies.
True love.
The truth.
 
We Were Liars is a modern, sophisticated suspense novel from National Book Award finalist and Printz Award honoree E. Lockhart. 

Read it.
And if anyone asks you how it ends, just LIE.

Cartea poate fi comandata in engleza de pe Bookdepository, iar in romana de la editura Trei.

Recenzie:

Doamne, multumesc ca mai aduci si autori de genul asta! Cartea este o imensa bomba cu ceas, E. Lockhart te lasa sa fierbi, sa citesti pagini intregi de poveste de dragoste, de suferinta si de mari lamentari – da, pare plictisitor, dar nu este, pentru ca toate astea merita…pentru acel sfarsit. Te obisnuiesti cu acea monotonie si cu viata Mincinosilor (Cadence, Gat, Johnny si Mirren), cu certurile parintilor, parca te si vezi in locul lor – atat de bine descrise sunt acele pasaje.

Si totusi, Cadence, ca si personaj principal strica monotonia aceea, de fapt veti intelege ca nici macar nu mai exista linistea si pacea pe care o cunosteati la inceput. Cadence, cu descrierile ei realiste ale ranilor sufletesti, cu basmele ei date peste cap si cu vechii sai prieteni – doar ai ei. Nu vreau sa va dau spoilere, vreau doar sa va zic sa citit cartea asta, sa nu va opriti, sa nu renuntati la jumatate pentru ca e vorba de mai mult decat pagini scrise despre viata lui Cadence de la „incident”. E vorba de o poveste realista in care te vei afunda din ce in ce mai adanc, doar ca sa fii injunghiat in spate exact la final. Nu trisati! Nu cititi ultimele pagini, nu incercati sa aflati ce se intampla.

Orice cititor merita acest junghi psihic pe care il ai cand un autor iti da totul peste cap, E. Lockhart a capatat respectul meu pe viata pentru asta, nu multi scriitori reusesc performanta de a distruge – in sensul bun – povestea si a impresiona cititorul (aka pretentioasa de mine) astfel incat sa fie iubit in continuare.

Cadence mi s-a parut banala, debusolata, confuza si complet impacata cu situatia. Johnny si Mirren – inocenta si puritate si suflete calde, Gat…eu nu l-am indragit pe Gat, mi s-a parut doza de ratiune care a lipsit in punctul culminant. Nu mi-a placut de el.

Si cred ca asta e singurul lor defect, lipsa ratiunii…dar daca ar fi existat aceasta cum ne-ar mai fi injunghiat E. Lockhart ?

original

E genul de carte care iti da o lovitura sub centura, dar pe care inca o iubesti.

Anunțuri

Un gând despre “Mincinosii – E. Lockhart

  1. Chiar te-a surprins atat de tare sfarsitul? Eu eram „myeah…”. Este o carte YA destul de buna, nu zic nu, dar ii lipsesc foarte mult elemente esentiale care sa te faca sa o iubesti. Mie cel putin asa mi s-a parut. Si God damn it, aveam asteptari atat de mari de la ea!! 😦

Deci...ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s