Noi scriem

Jane Austen scria despre dragoste, desi de marea ei iubire nu s-a ales, in final, nimic.

Agatha Christie a avut o viata buna, a calatorit mult, a avut doi soti si o fiica (cu cel de-al doilea) – o viata lipsita de pericole, crime si mistere – si totusi despre asta scrie.

Mark Twain, totusi, el a avut parte de cateva peripetii, de cateva momente grele si a scris la randul sau despre aventura, despre ceea ce stia.

Unii scriu pentru ca le lipseste ceva, sau pentru ca au nevoie de ceva interesant, ceva care sa-i scoata din rutina. Altii scriu despre vise, despre dragoste adevarata, despre lucruri rare de care multa lume are nevoie. Iar altii scriu despre ce stiu, dau din experienta lor si altora.

Ca scriitor ( in toata regula, sau beginner ) esti o Jane, o Agatha sau un Mark ?

Eu inca nu stiu ce sa zic 🙂 De ce nu-mi spuneti voi?

Anunțuri

6 gânduri despre “Noi scriem

  1. Prima mea carte a fost una de Jules Verne, si unicul moment in care am reusit sa ma bucur cu adevarat de lectura a fost la un mic pajas de dragoste 🙂 daca nu primeam doza aceea de placere care m-a facut sa citesc cartea ori daca as fi abandonat-o inainte sa descopar ca poate fi si bine, probabil ca nu as mai fi fost aici vorbind despre asta. A doua mea carte a fost Mandrie si Prejudecata 🙂 Asadar, atat scrisul cat si cititul inclina intr-o singura directie in ceea ce ma priveste. Si ai dreptate Rya. Majoritatea suplinesc in scris ceea ce nu pot gasi in realitate, si cred ca de asta realistii sunt de-alde Jane Austen. Un realist se cunoaste pe sine, stie ca daca vrea isi poate cladi propriile aventuri si isi poate crea o cariera de succes. Dar dragoste….well, dragostea tine de noroc, destin dar si de cealalta persoana. In dragoste problema se pune la doi, si efectiv nu e ceva ce poti controla, ci un lucru fata de care, daca esti norocos, trebuie sa te supui.

    • Hehe, prima mea carte a fost Mândrie si prejudecată de.aia pentru mine Jane e o sfânta :)) urmată, normal de Twilight si daca jane m.a facut sa citesc, Twilight m.a împins sa scriu din ambiţie sa nu las povestea sa se termine. Nu.mi pot da seama de ce scriu, adica sunt toate motivele de mai sus :/ o sa aflu eu cândva :)) dar dragostea pana la urma….nu orice om o caută ?

Deci...ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s