Recenzie E usor sa te iubesc – Tammara Webber

coperta E ușor să te iubesc

SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.

CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…

El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei.

Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă.

Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.

Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă?

De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.

Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă şi cântărindu-i bunele şi relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii şi de colorate, are nişte demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovaţi pentru „greşeli” fiind: obişnuinţa care te face orb la realitate, dorinţa de a avea succes cu orice preţ, rivalitatea care calcă totul în picioare, ruşinea care te amuţeşte când ar trebui să strigi, neîncrederea că „de data asta” va fi altfel, va fi bine.

Cum iei cea mai bună decizie? E foarte uşor când iubeşti!

Pentru că, pe lângă tema violului – o fărădelege care lasă traume adânci şi totuşi, de regulă, este simplist expediată, bagatelizată, considerându-se că se poate „rezolva” la mica înţelegere între părţi şi mai ales, atât de adesea, aruncându-se vina asupra… victimei! – ţi se oferă una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, captivantă prin descrierea scenelor de interacţiune între protagonişti unde, citind, te simţi deopotrivă intrus şi curios, şi fascinantă prin multiplele meandre, prin surprizele care se ţin lanţ, prin arta cu care scriitoarea ştie să te ţină cu sufletul la gură şi cu pumnii strânşi pentru personajele pe care le îndrăgeşti necondiţionat.

Titlu original: Easy

Autor: Tammara Webber

Numar de pagini: 352

Editura: Epica 

Recenzie:

E usor sa te iubesc reprezinta definitia povestilor de dragoste…

Autoarea abordeaza mai multe teme in acelasi timp, incepand cu cea a violului pana la cea a aparentelor inselatoare. Prin aceasta carte ofera acea perspectiva a celui ce realizeaza ca e tradat de o persoana de incredere, ca cineva pe care l-a cunoscut mult timp este, de fapt, diferit de ceea ce pare si ca fiecare are o poveste si un trecut mai mult sau mai putin placut.

Este povestea unei fete prinse in mreaja dragostei de liceu, purtata de ea timp de 3 ani si apoi lasata inapoi de una singura din senin. Povestea destramarii unei iubiri si povestea infiriparii uneia.

Pe langa acestea, un mesaj mai adanc ascuns ar fi acela ca visele trebuie sa fie urmate, protagonista alegand sa renunte la ele pentru aceasta iubire trecatoare.

Jacqueline este un personaj model, are o personalitate puternica si este realista. Este de incredere, genul de om pe care te poti baza, desi trece cu greu peste cele intamplate – lucru normal dupa o trauma si dupa despartire – realizeaza ca nu e cale de intoarcere si nu accepta sa riste sa fie ranita de acelasi om de doua ori. Nu trece prin asta singura ci ajutata de prietena sa, Erin este genul de fata vulcanica, glumeata si mereu bine dispusa – desi se dovedeste ca este, la randul ei, sensibila in anumite momente.

“Erin: O sa rupem in bataie niste tipi in costume de-alea mari si pufoase!!! Intotdeauna mi-am dorit sa-i dau un sut unui tip de sa-i sparg ouale. Acum pot s-o fac fara sa fiu acuzata!
Eu: Esti bolnava.
Erin: Pledez vinovata :) “

Dupa incidentul neplacut de la petrecere din care scapase datorita lui Lucas * desi ea nu stie inca numele 🙂 * Jacqueline (nu folosesc varianta scurta) se intoarce la scoala si primeste un „ajutor” pentru economie de la care a lipsit si a pierdut un test important.

Landon, preparatorul ei, se dovedeste a fi un tip amuzant si intelegator, in timp ce Lucas este baiatul din ultima banca de la ora de economie care deseneaza in loc sa fie atent.

Prietenele ei incearca s-o faca sa-si revina dupa despartire prin Lucas, dar lui Jacqueline ii zboara mintea la Landon…

„-Barbatii nu vor sa fie vanati, ei vaneaza. Asa ca daca vrei sa inhati unul trebuie sa stii cum sa-l faci sa te vaneze.

I-am aruncat o privire chiorasa. Arhaic, sexist, degradant, declara creierul meu.”

Desi sunt multe carti care abordeaza aceste teme, cumva, E usor sa te iubesc iese in evidenta printre ele, datorita povestii realiste, datorita incarcarii emotionale pe care o poarta intre paginile ei sau datorita personajelor principale remarcabile…

Nota mea: 5/5

5

Anunțuri

Deci...ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s